Eldste Universitetet i verden

Å utarbeide en liste over de eldste universiteter over hele verden, må vi forstå hva det er. Det har vært lærer sentre for studenter i mange århundrer, helt siden kunnskap begynt å spre, men ikke alle gamle læring sentre kan klassifiseres som universiteter. For å bli klassifisert som en, bør en utdanningsinstitusjon være den eldste institusjonen i sin region. Videre bør det være nyter en mer eller mindre uavbrutt funksjonalitet siden den tid det ble opprettet.

Det er mange gamle læring og utdanningsinstitusjoner som ikke kvalifiserer som universiteter i dag, så derfor er de ikke en del av denne listen. Også, hvis en utdanningsinstitusjon ble startet som en mange hundre år siden, er det mer sannsynlig å bli klassifisert som det er i dag.

Topp 10 eldste universitetene i verden

Alle universitetene er nevnt her er hundrevis av år gammel, og er velkjente og prestisjefylte læring sentre. Studenter fra hele verden regelmessig komme til dem å forfølge sin høyere utdanning. Her er en liste for deg.

Universitetet i Al-Karaouine
Også kjent som Universitetet i Al-Qarawiyyin, ble dette etablert i 859 e.Kr. av en kvinne som heter Fatima Al-Fihri. Ligger i Fès, Marokko dette er den eldste Madrassa i verden, og er ansett av den muslimske verden spesielt. Guinness Book of World Records har spilt dette som den eldste kontinuerlig i drift grad gi universitet.

Al-Azhar universitetet
Ligger i Kairo, Egypt Dette er den nest eldste grad gi universitet. Det er også regnet som en av de fremste utdanningsinstitusjoner i den islamske verden, og ble grunnlagt rundt 972 e.Kr.. Den lærer en unik blanding av moderne vitenskap og koranske vitenskap og læresetninger profeten Muhammed.

Nizamiyya
Dette er ikke uavhengig stående, det er rett og slett en serie universiteter startet av Khwaja Nizam Al-Mulk, i Iran i det 11. århundre. Disse overskygget alle andre pedagogiske sentre. Kronjuvelen i disse seriene er Al-Nizammiya for Bagdad, som ble grunnlagt i 1065 AD i Dhu’l Qa’da. Andre steder av drift er Amul, Mosul, Basra, Herat, Damaskus og Nishapur. På grunn av sin arv og historie, kan det ikke bli ignorert.

Universitetet i Bologna
Å være den første etablert i den kristne verden, har dette en rik kulturarv siden det ble grunnlagt i 1088 AD. Begrepet ‘University “ble skapt på grunn av denne prestisjetunge institusjonen, og det var den ledende senter for høyere utdanning, rett til begynnelsen av det 20. århundre. Ligger i Bologna, Italia, selv i dag er det en mye aktet og umåtelig populære sentrum for å forfølge høyere studier.

Universitetet i Paris
Dette ble grunnlagt rundt 1096 e.Kr., og var en av de fremste høyere utdanning sentre i verden, for områdene realfag, medisin, teologi og jus. Dessverre, slår det ned i 1970, og i dag fungerer som 13 forskjellige universiteter, ved navn University of Paris I-XIII. Plassert rundt Notre Dame-katedralen i Paris, Frankrike, er dette også kjent som Sorbonne, eller College de Sorbonne.

University of Oxford
Grunnlagt tidlig 11-tallet, er denne institusjonen ligger i byen Oxford, England. Det regnes som en av de beste stedene å få høyere utdanning i dag, og den inneholder ca 38 ulike høgskoler i dag, som spesialiserer seg på ulike fagfelt. Det måtte bli opprettet på grunn av det faktum at kong Henry II utestengt engelske studenter fra å delta på University of Paris. Sin verdensomspennende rykte og arv gjør det til en verdig kandidat for denne listen.

University of Montpelier
Om den offisielle grunnleggelsen dato er 1150, begynte læresetningene i denne institusjonen måten før. Ligger i Montpelier, Frankrike, fokuserer det hovedsakelig på læren vitenskap og teknologi i dag. Medisin og juss er også svært ettertraktet kurs her, og det var faktisk grunnlagt av en lærer fra Universitetet i Bologna. Det var ‘re-etablert “i år 1969.

University of Cambridge
Dette ble dannet av noen forskere i 1209 AD som forlot universitetet i Oxford i en tvist. Som består av over 31 høyskoler, har dette en langvarig rivalisering med University of Oxford, og er faktisk den nest eldste i den engelsktalende verden. Ligger i byen Cambridge, England, er det rangert på topp fem universitetene i verden i dag, og tidligere studenter består av ikke mindre enn 87 forskjellige Nobelprisvinnere.

Universitetet i Salamanca
Dette er den eldste i Spania, og ligger i byen Salamanca, en by vest for Madrid. Den ble etablert i 1218 e.Kr., og i dag er den fremste institusjon i verden for å studere humaniora og språk. Christopher Columbus, kjent konsultert med sine lærde da han søkte en rute til India. Skillet mellom folket i Leon og Castilla i Spania førte til økning sin, som Leonese kongen Alfonso IX skapte det, slik at folk i Leon ikke måtte gå til Castilla å ta høyere utdanning.

University of Padua
En gruppe forskere brøt bort fra University of Bologna på jakt etter mer akademisk frihet, og etablerte dette i 1222 AD. Områdene som botanikk, historie og teater er de mest kjente og forfulgt kurs her, og dette har etablert sin storhet i den utdannede verden. Det er derfor den nest eldste universitetet i Italia, og ligger i byen Padova, Italia.

Så disse var noen prestisjetunge universiteter, og alle disse er oppslukt av en masse historie og tradisjon.

Medisinsk jobber hjemmefra
Karrierer som betaler over 100k et år
Medisinske jobber som involverer arbeider med barn
Analysere Myter om lærerens lønn
Hva du skal ta med deg til et intervju
Hva er full sysselsetting
Wanted Jobs
Hudlege Lønn
Bank Teller Plikter
Job Description for Executive Pastor
Job Intervju: Dressing opp Vellykket

Leave a Reply